Voor jezelf, voor een ander of als cadeau. We maken er iets moois van!

Eat Share Give

The perfect beauty of life

De Barentzs Box

Elk jaargetijde

in een doosje

We zijn zoals gezegd dol op groente en fruit van het seizoen, het liefst biologisch maar zeker van gepassioneerde telers. Chutneys en condiments maken van wat er op dat moment in overvloed is. Vers van de pers in de doos, zonder conserveringsmiddelen en te lekker om in de kast te zetten!

We zijn trots op ons mooie premium basis assortiment uit Portugal.

De olijfolie, omdat hij puur, zacht en smaakvol is en omdat hij met zoveel zorg en liefde geplukt, geperst en gebotteld wordt. Heerlijk over salade, in je soep of bij het brood. Het pure zout komt van originele oude zoutpannen, gedroogd aan de zon en de wind en dus geen raffineerproces en daarmee zit ons zout vol met de oorspronkelijke vitamines en mineralen die het zout van nature bij zich draagt. Sardientjes. Portugal‘s trots, is een visje wat je lekker kunt combineren met de chutneys op een crostini. V

De rest is elke keer weer een verrassing voor keuken of tafel. 

Elk product een uniek verhaal …

Chutney

De oorsprong

from Holland

Het was rond 1600 toen chutneys voor het eerst naar landen zoals Engeland en Frankrijk werden verscheept als ware luxe producten. In de landen van oorsprong worden chutneys vers bereid, met wat er voor ingrediënten met een sterke smaak op dat moment beschikbaar zijn. Chutney bevat geen conserveermiddelen omdat het direct na bereiding wordt gegeten of geweckt.

Pure ingrediënten maken pure smaken

MANGO CHUTNEY

Met liefde en aandacht

gemaakt en gebotteld

Azeite de oliva

Extra vergine

from Portugal

Op doorreis van Porto naar het zuiden van Portugal troffen we Torre de Palma aan: een adembenemend mooi landgoed met wijnranken en olijfbomen. De olijfolie wordt hier met liefde en aandacht koud geperst en direct gebotteld. Deze pure, rijke olie is heerlijk in salades, bij brood, over de pasta of in de soep. Aproveite o momento!

Monte das Oliveiras
Handmade from Portugal

De glooiing van het landschap

en een uniek stukje olijfboomhout

“Monte das Oliveiras" Van de tijd dat alleen vogels zich voedden met olijven en genoten van de schaduw van de boom, tot vandaag waar de smaak van de olijfolie wereldwijd wordt gewaardeerd.

“De liefde voor art, craft & nature komen hier perfect samen."

Dit schaaltje is speciaal ontworpen om olijfolie te proeven. Het vertegenwoordigt de oude traditie van de olijventeelt in Portugal. Het ontwerp symboliseerd de olijfgaard. Ze worden gemaakt van fijne zandsteenpasta, met de hand gebaad, in een doorschijnend wit glazuur, en compleet gemaakt met elk een uniek stukje olijfhout, zorgvuldig geoogst in de Portugese olijfgaard.

Bij gebruik krijgt het olijfhout een witachtige tint, Gebruik de olijfolie om het stukje hout te conserveren door het ermee in te smeren. Dit bijzondere schaaltje wil graag veel gebruikt worden maar vraagt wel om met de hand afgespoeld te worden.

“ Elke druppel

komt van ver

en weet veel "

TEA BIOLOGICA

leaves & flowers

Ze verwarmen en verblijdde je hart

Pareltjes zoeken gaat bij ons over producten maar meer nog over de producenten en hun missie. Zo vonden we Henrique en Rosário en hun biologische bloemen en kruiden teelt. Het klikte meteen en onze keuze was snel gemaakt. Drie mooie blends waaronder zuivere olijfblad thee, niet alledaags maar een pure weldaad voor ieder moment van de dag en groen is de kleur van het hart vandaar de naam ‘color of the heart tea’. We zijn trots en blij met al onze passievolle producenten. De toewijding om hoge kwaliteit te leveren, het plezier in het vak, bewust en duurzaam en de connectie met ons en uiteindelijk met de hele Barentzs familie.., het maakt iedereen blij!

Sardinhas

in olive oil
from Portugal

Portugal en sardientjes, het is als een lang en gelukkig huwelijk, ze horen bij elkaar.  Zomers is het genieten van vers gegrilde sardientjes, samen met batatas a murro (’geslagen aardappelen’) met olijfolie, gegrilde paprika en brood. Onze sardientjes worden in stoom gekookt, deze traditionele methode geeft superieure kwaliteit en een ongeëvenaarde smaak.  Zo kun je ze op elk moment serveren als tapas met een van onze chutneys, sluit je ogen en waan je aan zee!

© 2020 Barentzs.